Wat is een laptray of schootkussen?

Een laptray kun je in het Nederlands het best vertalen als schootdienblad, schootkussen, knietafel, schoottafel, laptoptafel, laptopkussen of dienblad met kussen. En dan zijn we vast niet compleet met deze opsomming. De laptray heeft een vast bovenblad dat dient als een handig werkblad en de basis is een schootkussen, waarvan de vulling zich vormt naar je schoot. Schootkussens liggen dus altijd stevig. Laptray.nl is de grootste leverancier in de Benelux, bekijk onze keuze en klik hier voor alle schootkussens.

Doe je zelf een plezier en maak het jezelf makkelijk met een laptray. De ervaring leert dat 1 exemplaar in huis vaak niet genoeg is en elke huisgenoot een schootkussen wil. En wellicht kun je iemand anders  verrassen met een leuk schootdienblad. Wij hebben een cadeauservice, dus maak er gebruik van!

Dienblad met kussen voor ontbijt op bed of werken op schoot
Handig hulpmiddel voor op schoot: een laptray

Waar gebruik je een laptray of schootkussen voor?

Een laptray of schootkussen kun je bijvoorbeeld gebruiken om op schoot te eten op de bank of in je favoriete stoel. Eten met je bord op schoot gaat dan heel comfortabel. Maar gebruik het schootkussen ook als laptoptafel of laptopkussen om je laptop of tablet te gebruiken, om een steun te hebben bij het lezen van een boek of als schrijfbureau om iets te schrijven. En voor een ontbijt in bed is een stabiel dienblad met kussen uiteraard een praktische bedtafel. Ook op de boot, op het strand, op de camping of in een huisje gebruik je een schootkussen. Er is niet altijd een tafeltje in de buurt, maar jij hebt dan een handige schoottafel bij je. Er zijn vele activiteiten, zowel zakelijk als privé, waarbij schoottafeltjes een heel handig hulpmiddel zijn. Heeft u veel laptop-, tablet- of schrijfwerk in de auto? Een laptray is dan een uitkomst. Rolstoelgebruikers ervaren het voordeel van de laptray ook. Een schootkussen of laptray is overigens niet leeftijdsgebonden en ook voor kinderen is een schootdienblad praktisch. Ze kunnen er op tekenen, spelletjes doen, eten. Onmisbaar achterin tijdens lange autoritten tijdens de vakantie.

Waar is de laptray of schootkussen van gemaakt?

Het schootkussen van de laptray is met speciale kleine Styropor (piepschuim) balletjes gevuld, waardoor het schootkussen zich aan de ondergrond aanpast. Het schootkussen is met een sterke stof bekleed. De bovenkant van de laptray is voorzien van een laminaatlaag en is hittebestendig. Je kunt er dus rustig een hete kop thee of warm bord opzetten. Tevens is de bovenkant van de laptray gemakkelijk schoon te houden. Met een licht vochtige doek en eventueel een milde reiniger is het werkblad van de schoottafel zo weer schoon.

Gebruik je de laptray niet dan zet je deze in een hoekje of bijvoorbeeld tegen de bank of de tafel. Door het mooie design ziet een schootkussen in de woonkamer of de slaapkamer er namelijk prima uit. 

Een schoottafel voor eten of lezen op schoot

Prijs en kwaliteit van een laptray of schootkussen

Laptrays zijn er in verschillende prijsklasses en uitvoeringen. Bepalend voor de prijsklasse zijn de gebruikte materialen voor de top en de rand, de dikte van het kussen, de stof waarvan het kussen is gemaakt en waar en hoe de laptray is gemaakt. Onze Europese schootkussen zijn handgemaakt en van natuurlijke en duurzame materialen. De schootdienbladen in de lagere prijsklasse zijn in China geproduceerd en van andere materialen. Alle laptrays die wij verkopen voldoen aan de geldende kwaliteitsnorm, maar net als met andere producten is er kwaliteitsverschil en dat ziet u in de prijs.

Onvruchtbaar door laptop op schoot

Waar veel mensen niet aan denken als ze lekker met de laptop op schoot op de bank zitten is dat dit gevaarlijk kan zijn en gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Regelmatig een te warme laptop op schoot kan leiden tot verkleuring van de huid en in het ergste geval zelfs tot huidkanker.

Bij mannen kan een laptop op schoot leiden tot onvruchtbaarheid. De edele delen van de man kunnen door de warmte van de laptop te heet worden en dat kan na 10 tot 15 minuten al het geval zijn. Er is dan risico op mindere kwaliteit van het zaad. Dus lekker met de laptop op de bank of in de stoel is prima, maar zorg dat de laptop op een schootkussen of laptray staat, waardoor je werkt met een laptoptafel of laptopkussen en het risico voorkomt.

Kijk snel bij onze laptrays en onze laptop kussens en werk voortaan veilig op de laptop!

Dame werkt op op haar laptop comfortabel met een laptray op schoot
Eten, koffie of lezen op schoot met een schoottafel
Schootkussen voor eten op schoot met designs of houten blad
Ontbijt op bed met een laptray zonder gewiebel en geknoei
Een laptray als dienblad voor een kopje koffie buiten of als werkblad
De waardering van www.laptray.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 1582 reviews.