Wat is een schootkussen?

Er zijn soms van die artikelen die al bekend zijn sinds vroeger, maar in de huidige tijd handiger dan ooit. En dat is een schootkussen. Eigenlijk is het een dienblad met kussen eraan vast, waardoor je op schoot zonder gewiebel van alles kunt doen. Dus eet u wel eens met het bord op schoot of werkt u thuis en heeft u baat bij een laptoptafel dan zult u herkennen hoe handig een schootkussen is. De Engelse benaming is laptray en onze online winkel is daarnaar vernoemd.

Eten of drinken op schoot binnen en buiten

Er zijn altijd mensen die niet elke avond aan tafel eten. Soms komt het gewoon zo uit dat je met een bord op schoot zit. Wil je dat je bord dan niet meer wiebelt? Dan gebruik je een schootkussen. Je zet het bord op de gelamineerde bovenkant en het kussen rust op je bovenbenen. Door de vulling van het kussen, die bestaat uit kleine bolletjes, vormt het schootdienblad zich naar je benen en dat geeft extra stabiliteit. Zo heb je dus een handige knietafel. En drink je wel eens een kop koffie of thee en is er geen bijzettafeltje in de buurt? Gebruik dan ook een schootkussen. Ook als je even buiten in het zonnetje gaat zitten neem je je kop koffie op de laptray mee naar buiten, krantje erbij, en je zit heel prettig en niets kan omvallen. Dan gebruik je het schoottafeltje als dienblad en zit je eenmaal dan is het een schootkussen waar je je kop koffie op zet.

Schootkussen: Eten of drinken op schoot binnen en buiten
Ontbijt op bed met een schootkussen

Ontbijt op bed met een schootkussen

Breng je iemand ontbijt op bed of ben jij de gelukkige die een ontbijt krijgt dan weet je dat je altijd voorzichtig moet zijn om te voorkomen dat alles van het blad afglijdt en in je bed belandt. Een schootdienblad heeft een opstaand randje en voorkomt dat dit bij het minste of geringste gebeurt. We verkopen zelfs een dienblad met kussen met een lichte antislip werking. De kunststof antislip schoottafel voldoet aan de richtlijnen voor infectiepreventie, waardoor deze in verzorgings- en ziekenhuizen veel wordt gebruikt. Maar ook als je dus thuis ziek in bed ligt is deze schoottafel een uitkomst.

Hulpmiddel voor op schoot in rolstoel

Daarnaast gebruiken mensen in een rolstoel een schootkussen ook graag. Voor alle activiteiten die we de revue hebben laten passeren, maar ook om met een dienblad met kussen simpelweg makkelijk iets van a naar b te vervoeren en tegelijktijdig hun handen vrij hebben.

Lees je graag?

Op de eReader of een boek? Een schootdienblad is perfect om je spieren te ontlasten en je (digitale) boek te ondersteunen. Maar eigenlijk elke activiteit op schoot die je niet aan tafel doet is fijn om op een schoottafel te doen. Dus ook een puzzel of een handwerkje.

Tijdens de vakantie of dagjes weg

Heel veel mensen hebben tijdens de zomer hun verkoeling gezocht op het water. Aan bord van een boot is het praktisch om een dienblad met kussen te hebben om te gebruiken voor je drankje of hapje of lekker je boek wilt lezen en ondersteuning hiervoor zoekt.

Kinderen achterin de auto op vakantie

Ouders die met de kinderen in de auto op vakantie gaan weten hoe belangrijk het is om ze achterin lekker bezig te houden. Dan is een speeltafeltje, waar een kind ook op kan eten, lezen, gamen of als laptoptafel kan gebruiken wel erg handig. Vandaar onze laptrays voor kinderen. We worden soms nog wel eens verrast door onze klanten als we horen waar ze onze laptrays allemaal voor gebruiken, dus voel je niet beperkt en gebruik onze schootkussens gewoon voor alles waar je ze handig voor vindt.

De waardering van www.laptray.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 1582 reviews.